Reportáž z XLVI. Farmaceutického plesu

07.03.2017

Je první březen, devatenáct hodin, a v Kongresovém centru Aldis se začínají objevovat první hosté. V patře nad schody dostanou všechny dámy, ženy a dívky krásnou dřevěnou růžičku a společně se svými doprovody si jdou hledat svá místa. Po osmé hodině, kdy je ples oficiálně zahájen, už je Velký sál poměrně zaplněný. Všichni sedí u svých stolečků, uzobávají drobné občerstvení ze stolů, a očekávají, co se bude dít. Mladá moderátorská dvojice představí vzácné hosty, vedení naší fakulty a uvede proslov pana děkana. Proslov má samozřejmě i prezident Spolku českých studentů farmacie. Hlavní díky směřují k Viceprezidentovi pro vnitro, Jakubovi Eduardovi Syřínkovi, který ples nese celý na svých bedrech. Program ve Velkém sále je poté zahájen krásným předtančením v páru ve stylu latinsko-amerických tanců. Poté začíná hrát hudba k tanci a tanečníci z řad hostů se nadšeně pouštějí do víru parketu.

123486795

V Malém sále byl program zanedlouho zahájen hudebním vystoupením kapely Dijazztiva, která zahrála k tanci i poslechu, a předvedla nám, že i vytížení studenti si dokážou najít dostatek času na secvičení krásné hudby. Později následovalo swingové vystoupení nadaného páru z Taneční školy Bonstep. Po jedenácté hodině večerní už z Malého sálu zaznívala jen převážně moderní taneční hudba v podání DJ Lukáše Sojky, což uvítalo zejména mladší obecenstvo, které se záhy pustilo do protancovávání svých střevíců.

Na chodbě před sály se mezitím začaly prodávat lístky do tomboly. Všechny ceny byly vystavené ve výstavní síni, takže hosté zatím mohli pokukovat po výhrách z malé i velké tomboly a přeříkávat v duchu svá přání. Kdo nevyhrál přímo v malé tombole, mohl hodit polovinu svého lístku do slosovacího bubnu, ze kterého se později losovaly ceny z velké tomboly.

V průběhu večera ještě ve Velkém sále vystoupili studenti FaF a LF pod vedením paní magistry Jany Bezouškové Paulů z KTV a předvedli dvě krásná taneční vystoupení ve stylu hip-hopu. Nejdřív v kostýmech včelek a včelařů, a poté následovalo vystoupení v dokonalých kostýmech mimoňů. Obě vystoupení rozhodně stála za zhlédnutí. Když odbila 12. hodina, došlo konečně na půlnoční překvapení, kterým bylo akrobatické rock’n’rollové vystoupení dvou tanečních párů, které předvedly celou řadu dechberoucích kreací. Ve zkratce, tanečnice víc létaly vzduchem než stály nohama na zemi.

Po půlnočním překvapení už přišlo na řadu slosování velké tomboly. V letošním roce se v ní sešlo mnoho hodnotných cen například od děkana FaF UK, děkana VFU v Brně, děkana LF UK v HK, nebo také od prezidenta České lékárnické komory, dále jak od jednoho z bývalých prezidentů SČSF, tak i od toho současného. Ti a další osobnosti poskytli do velké tomboly ceny jako například akční kamera, digitální fotoaparát, tablet, tiskárna, poukaz na únikovou hru pro 4 osoby a další neméně hodnotné ceny.

V průběhu celého večera se hosté mohli nechat zvěčnit na fotografii u fotostěny umístěné ve foyer mezi sály, anebo si mohli odchytit fotografa, který korsoval po celém Aldisu. Pro ty, kteří se už cítili vyčerpáni, čekalo na závěr noci pět svozových autobusů od Aldisu až na koleje, a ti, kteří ještě měli dostatek energie a chtěli pokračovat na afterparty do klubu Level, ocenili mezizastávku autobusů na Adalbertinu, odkud je to do Levelu už jen co by kamenem dohodil.

Text: Veronika Vlachová, Spolek českých studentů farmacie
Fotografie: Ondřej Košťál

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS