Navštivte stánek Farmaceutické fakulty UK na Festivalu vědy 2017

04.09.2017

Seznámení s různými vědeckými obory nevšedním způsobem nabídne svým návštěvníkům již 5. ročník Festivalu vědy. Oblíbená akce pro žáky středních a základních škol i širokou veřejnost proběhne 6. září 2017 od 8.30 do 18.00 hodin na Vítězném náměstí v Praze 6. Na travnaté ploše před areálem Kampusu Dejvice chystají organizátoři bohatý program se zajímavými prezentacemi, ukázkami techniky, vybavení a nevšedními pokusy, které si zájemci mohou sami vyzkoušet. Vstup je zdarma.

„Festival vědy je skvělou příležitostí pro školáky i celé rodiny pobavit se a zábavnou a hravou formou nahlédnout pod pokličku skutečné vědy. Chtěli bychom také pomoci v rozhodování všem, kteří si vybírají zaměření budoucího studia,“ uvedla za organizátory Tamara Mašatová z Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy.

Tématem letošního ročníku festivalu je „Věda pro zdraví“.

Navštivte stánek Farmaceutické fakulty UK

Farmaceut není jen lékárník. Jaké disciplíny musí ovládat? Víte, jak dlouho trvá vývoj nového léčivého přípravku? Navštivte náš stánek a my seznamte se nejen s celým procesem vývoje léku, ale také s dalšími disciplínami, které farmaceut ovládá. Budete si tak moci vyzkoušet rozeznat léčivé a jedovaté rostliny, či vyrobit tobolky. Dozvíte se, jak (ne)fungují antibiotika na některá onemocnění.

Více informací, seznam stánků i přednášek naleznete na www.festival-vedy.cz

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS