XLV. Farmaceutický ples se vydařil

29.02.2016

V pátek 26. února 2016 se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové konal XLV. Farmaceutický ples. Po sedmé hodině se v kongresovém centru začínali scházet studenti, studentky, učitelé a další přátelé hradecké farmacie ve slavnostních oděvech. Dívky a ženy dostaly při příchodu dřevěnou růži, přičemž si mohly vybrat ze tří barev – červené, krémové nebo růžové. Některé z nich si je rovnou nasadily na ruce, nebo vpletly do vlasů.

DSC_4096DSC_4149DSC_4163DSC_4246DSC_4241DSC_4252DSC_4271DSC_4347DSC_4392DSC_4401DSC_4472DSC_4492DSC_4197DSC_4535DSC_4550

Znělkou kapely EGO Retro music, která doprovázela tanečníky po celý večer plesu ve Velkém sále, byli na podium pozváni moderátoři Ilona Ruščáková a Jakub Voříšek, aby ples zahájili. Ve svém proslovu seznámili návštěvníky s programem, systémem malé a velké tomboly a také přivítali hosty. V závěru úvodního proslovu pozvali na podium doc. PharmDr. Tomáše Šimůnka, Ph.D., děkana Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, a Davida Suchánka, prezidenta Spolku českých studentů farmacie, aby společně ples zahájili.

Prvními tanečníky na parketu Velkého sálu byli Lukáš Vítek a Magdaléna Doskočilová z taneční školy Bonstep, kteří hostům předvedli své taneční umění dvěma klasickými a jedním latinskoamerickým tancem. Po předtančení již nikomu nic nebránilo vyzvat své partnerky k tanci.

Ve Velkém sále se mohli návštěvníci plesu těšit na dvě společná vystoupení studentů farmacie a medicíny, kteří tančí pod vedení Mgr. Jany Bezouškové Paulů z Katedry tělesné výchovy. První představení neslo název „Saxofon, proč ne?“ a druhé „Tučňáčí život“. Za obě představení sklidili studenti zasloužený potlesk.

Posledním představením ve Velkém sále bylo půlnoční překvapení. O to se postaralo přibližně dvacet dívek se střapci v rukách – Cheeky cheerky. Své vystoupení, které se zakládá na cheerleadingu obohatili o „zvedačky“ a další akrobatické prvky. Ani ony nebyly ochuzeny o zasloužený potlesk. Po půlnočním překvapení už zbývala poslední věc, jež dělila hosty plesu od tančení do posledního tónu plesu. Jednalo se o losování Velké tomboly, v níž bylo losováno 12 cen.

Na Malém sále zahájila ve 21 hodin program fakultní jazzová kapela DiJazzTiva, která se o zábavu hostů starala necelé dvě hodiny až do vystoupení taneční skupiny Las Chicas z Říčan, kterým se přesně týden před plesem podařilo vyhrát Choreo battle. Po jejich vystoupení se produkce moderní hudby ujal DJ Laaw, ten diktoval tempo tance v Malém sále až do samého konce plesu.

Po druhé ranní hodině na obou sálech dozněla hudba a kongresové centrum Aldis se začalo pomalu vyprazdňovat. Na závěr nezbývá než poděkovat všem, kdo na ples přišli, sponzorům, vedení fakulty a všem pomocníkům, kteří s organizací plesu pomohli.  

Autor textu: David Suchánek, Spolek českých studentů farmacie
Fotografie: Spolek českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS