Výstava ze vzdáleného kraje se představila v Galerii na mostě

12.01.2016

V Galerii na mostě na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové byla 11. ledna 2016 zahájena výstava Milana Boudy – Výběr z tvorby.

BBB_1800BBB_1807BBB_1810BBB_1829BBB_1783BBB_1793

Kurátor galerie uvedl vystavujícího umělce. Milan Bouda se narodil v Uherském Brodě, kde dosud žije. Je zakladatelem a předsedou Sdružení výtvarných umělců Moravsko-slovenského pomezí, které výrazně ovlivňuje kulturnost regionu.

V Hradci Králové byl znám svými listy drobné grafiky, se kterými se účastnil zdejších přehlídek exlibris a novoročenek. Po prohlédnutí jeho výstavy v Kyjově, kde představil rozsáhlý přehled svojí tvorby výtvarné, fotografické a básnické byl zařazen i do programu výstav v Galerii na mostě.

Početnou obec diváků a výtvarného hosta se svými blízkými pozdravil proděkan fakulty prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. a přivítal výstavu umělce z Uherského Brodu – ze vzdáleného místa naší republiky.

Pro vernisáž výstavy napsal úvodní slovo František Jirouš. Pro jeho náhlé onemocnění ho přednesl umělcův přítel a pomocník Petr Rosenfeld.

Ing. Jiří Soukup pozval přítomné k zápisu svých dojmů do pamětních listů, pozval je k malému pohoštění a prohlásil výstavu za zahájenou.

Autor článku: Ing. Jiří Soukup
Autor fotografií: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS