Vítězné tažení pokračuje!

11.05.2016

Včera proběhlo krajské kolo Středoškolské odborné činnosti a dvě studentky, které svou práci vypracovaly na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové, opět zazářily, i když si tentokrát vyměnily pořadí. O jejich úspěchu v kole okresním jsme informovali celkem nedávno.

DiplomNa prvním místě se v této přehlídce umístila Lenka Vencovská se svou prací zabývající se transdermánlmím průnikem antivirotika, na druhém místě pak skončila Barbora Kutichová s prací zabývající se organickou syntézou.

Obě studentky Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína v Hradci Králové se tak zasloužily o šíření dobrého jména hned dvou vynikajících institucí fungujících na území Hradce Králové a nezbývá, než jim poděkovat za vynikající reprezentaci a popřát hodně úspěchů v jejich dalším bádání, neboť toto umístění jim zcela jistě dodá chuť do další práce.

Poděkování rovněž patří jejich školitelkám z katedry anorganické a organické chemie – doc. Vávrové, Mgr. Kopečné a Mgr. Hruškové, které se, jak je vidět z výsledků, oběma studentkám věnovaly více než dobře.

Lence Vencovské pak přejeme hodně štěstí v celostátním kole SOČ, do kterého se svou prací postoupila.

Autor textu: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS