Úspěšné spolupráce učitelů naší fakulty se středními školami pokračují

19.05.2016

Dlouhodobá spolupráce Farmaceutické fakulty UK s Biskupským gymnáziem (BIGY) ve Žďáře nad Sázavou přinesla mimořádný úspěch.

Tato spolupráce začala již v roce 2010, kdy studenti BIGY poprvé shlédli prezentaci doc. PharmDr. Lucie Novákové, PhD., představující nejen Farmaceutickou fakultu UK jako potenciální místo pro studium absolventů BIGY, ale také pro ně zcela nový svět, svět instrumentálních analytických metod, které jim doc. Nováková, absolventka této střední školy, představila.

Od té doby se její návštěvy gymnázia staly pravidelnými a spolupráce vyvrcholila v letech 2014-2015, kdy BIGY získalo evropský projekt Přírodní a technické obory – výzva pro budoucnost, reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.00/44.0003 realizovaný v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, na kterém Farmaceutická fakulta UK participovala jako jedno ze školících center. Díky projektu se mohly realizovat nejen odborné přednášky, ale také stáže studentů BIGY, stáž pedagogů a exkurze vybraných studentů, kteří se zajímali o přírodní a technické obory.

A právě díky možnosti odborných praktických stáží studentů na Katedře analytické chemie se jedné z nich, Petře Tomiczkové, podařilo se svojí experimentální prací na téma Vývoj chromatografické metody pro kontrolu kvality léčiv, kterou vypracovala v letech 2014 - 2015, vyhrát nedávno krajské kolo v oboru Chemie a postoupit do celostátního kola SOČ! Gratulujeme!

foto1foto2foto3

Autor článku: Prof. RNDr. Petr Solich, CSc.
Autor fotek: Doc. PharmDr. Lucie Nováková, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS