Studenti Pedagogické fakulty UHK na Farmaceutické fakultě UK

13.09.2016

12. září 2016 byla v Galerii Na Mostě Farmaceutické fakulty UK zahájena slavnostní vernisáží výstava mladých výtvarníků ze třídy Mgr. Lubomíra Netušila z Pedagogické fakulty UHK. Návštěvníka až překvapí téměř profesionální dovednosti mladých lidí, kteří se ovšem své řemeslo teprve učí. Rovněž je velmi zajímavé, že tvorba těchto mladých lidí je již na první pohled osobitá, originální a je patrné, že Mgr. Netušil své žáky vede na jedné straně k profesionální dokonalosti, na druhé straně jim ovšem nevnucuje své názory a svůj styl.

BBB_4140BBB_4139BBB_4127BBB_4131BBB_4130BBB_4145

Studenti hradecké Farmaceutické fakulty tak budou mít možnost konfrontovat své dovednosti  se svými vrstevníky studujícími naprosto odlišné obory. Zatímco farmaceuti jsou k realizaci svých nápadů zvyklí používat zkumavky, baňky, složité aparatury, pinzety, pipety, byrety, mikroskopy a další složitá zařízení, mohou vidět, že i s tak jednoduchým nástrojem jako je jehla či rydlo lze vytvořit zajímavé a poutavé dílo.

V obojím lze spatřit značnou invenci studentů ukazující na to, že lidský mozek je v podstatě neskutečným přirozeným komputerem, který v prakticky stejných lidech, vrstevnících, dokáže v místech nepatrně od sebe vzdálených vytvořit myšlenky diametrálně odlišné.

Je dobře, že takové konfrontace existují…

 

Text: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.
Fotografie: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS