Konec dubna ovládla Studentská vědecká konference

03.05.2016

XXIV. Studentská vědecká konference proběhla ve dvou dnech – ve středu a ve čtvrtek (27. – 28. 4. 2016). Studenti naší fakulty prezentovali výsledky své vědecké činnosti, a to ve třech sekcích – biologických věd, chemických věd a sociálních a technologických věd. Již v loňském roce se přihlásil velký počet studentů a v tomto trendu jsme pokračovali i v roce letošním.

Nejpočetnější sekce biologických věd musela být rozdělena do obou dnů. Do této sekce se přihlásilo 36 studentů a všechny prezentace byly přednášeny v posluchárně B. V komisi zasedli doc. PharmDr. Petr Nachtigal, Ph.D., doc. PharmDr. František Trejtnar, CSc., RNDr. Lucie Zemanová, Ph.D., doc. Ing. Lucie Cahlíková, Ph.D., PharmDr. Lukáš Červený, Ph.D. a externí porotce PharmDr. Antonín Libra, Ph.D. ze společnosti Generi Biotech.

Zvolit vítěze byl velký oříšek, ale nakonec byli vybráni tito studenti:
1. místo – Hana Piskáčková
2. místo – Petr Špaček
3. místo – Alžběta Horvátová

Sekce chemických věd probíhala ve čtvrtek v posluchárně A. Prezentace všech 21 studentů hodnotili porotci doc. PharmDr. Petr Zimčík, Ph.D., doc. PharmDr. Ludmila Matysová, Ph.D. a externí porotce PharmDr. Jan Pavlík, Ph.D. ze společnosti Cayman Pharma.

Vítězi v této oblasti se stali:
1. místo – Monika Janetková
2. místo – Filip Kostelanský
3. místo – Tereza Pavlíčková

Sekce sociálních a technologických věd, ve které ve čtvrtek prezentovalo 9 studentů v seminární místnosti S2463, byla hodnocena komisí ve složení prof. RNDr. Jiří Vlček, CSc., doc. RNDr. Milan Dittrich, CSc. a externí porotce PharmDr. Antonín Svoboda, jakožto předseda občanského sdružení Mladí lékárníci.

Radost z výhry měli studenti:
1. místo – Jana Kubačková
2. místo – Malek Azar
3. místo – Lenka Baudischová

Cenu za Českou farmaceutickou společnost, kterou předal prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D., získala Barbora Vaňková.

34611121415BBB_27195v6v7v8v

Dva nejlepší studenti z každé sekce postupují do nadnárodního kola, které proběhne 17. 5. 2016 v Praze ve spolupráci se společností Zentiva. Zde se naši studenti poměří s kolegy z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno a Univerzity Komenského v Bratislavě.

Děkujeme všem organizátorům, členům odborné komise, moderátorům jednotlivých sekcí a také účastníkům. Speciální poděkování patří partnerovi Studentské vědecké konference, Cayman Pharma s.r.o. (zastoupené PharmDr. Janem Pavlíkem, Ph.D.), České farmaceutické společnosti ČLS JEP a v neposlední řadě Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy.

Autorka článku: Eliška Röslerová
Autoři fotografií: Mgr. Sylva Novotná, David Suchánek

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS