Galerie plná dětí

10.05.2016

V Galerii Na mostě na akademické půdě Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové byl v pondělí 9. 5. 2016 zahájen jubilejní 40. ročník Výstavy prací studentů a zaměstnanců a 32. ročník Výstavy prací jejich dětí (pod názvem Memoriál profesora Haise) a taktéž kulaté výročí - 10. ročník Výstavy Erasmáci na cestách - fotografie.

BBB_2970BBB_2986BBB_2990BBB_2989BBB_2998BBB_2992BBB_3000BBB_3012BBB_2967

Vystavuje zde 47 dětí (ve věkovém rozmezí 2,5 až 16 let), 7 studentů a zaměstnanců.

Milým překvapením je, že zde máme tolik šikovných dětí či vnoučat našich zaměstnanců, ale i studentů či zaměstnanců, kteří donesli svá díla a chtějí i ostatním ukázat, co se jim podařilo doma ve volném čase nebo ve školce či škole vytvořit, ať už to bylo při kreslení, keramice, tkaní gobelínu, plstění korálů z ovčí vlny a jiných podobných činnostech.

Tyto vystavované výtvory všeho druhu snad budou příkladem i dalším našim kolegům, kteří by mohli rozšířit řady vystavovatelů.

Pestrost barev ukazuje, jak děti vidí svět, není pro ně černobílý. Nás dospělé pohled na tyto výtvory potěší a dobije energií.

Je třeba poděkovat všem členkám VOS, které se na přípravě výstavy podílely a přidaly ruku k tak pěknému výslednému dílu.

Průvodního slova k vernisáži výstavy se ujala PharmDr. Jana Karlíčková. Pan profesor Alexandr Hrabálek pronesl řeč k Výstavě k výročí narození Karla IV., která byla rovněž zahájena v tento den, a předal slovo panu doktoru Petru Chocholoušovi, který krátce přiblížil výstavu fotografií studentů, kteří se zúčastnili některé ze zahraničních stáží v rámci programu Erasmus.

K zahájení jubilejní výstavy zahráli na flétnu Iva a Toník Kučerovi společně s maminkou doktorkou Martou Kučerovou a Šimon Peterka na housle. Na vernisáži se sešlo velké množství návštěvníků, především rodičů s dětmi. Výstava potrvá do 27.5.2016.

Autorka textu: PharmDr. Jana Karlíčková, Ph.D.
Autoka fotografií: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS