Farmacie přilákala na „Nábřeží“ mnoho zájemců

22.04.2016

Ve čtvrtek 21. dubna se na Tylově nábřeží v Hradci Králové konal již 3. ročník Nábřeží vysokých škol s cílem přiblížit středoškolským studentům a hradecké veřejnosti nejenom vědu, ale i další činnost jednotlivých fakult hradeckých univerzit.

BBB_2556BBB_2526BBB_2535BBB_2544BBB_2551BBB_2562BBB_2603BBB_2584BBB_2590

Stánek Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové (dále jen FaF UK) nabídl návštěvníkům krátkou exkurzi do farmacie formou pestrého interaktivního programu. Zájemci se mohli seznámit s profilovými disciplínami farmacie, jako je farmakognosie, farmaceutická technologie, farmaceutická chemie a kontrola léčiv. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet rozeznat léčivé byliny, rozebrat čajovou směs, naplnit želatinové tobolky na ruční plničce kapslí, jednoduché důkazové reakce využívané při kontrole léčiv, či se seznámit se strukturou vybraných účinných látek. Součástí stánku byla také ukázka aplikačních pomůcek, zájemci měli možnost nechat si změřit tlak a také se poradit o svých lécích s klinickými farmaceuty.

Po celou dobu akce byla návštěvníkům promítána projekce o vzniku a vývoji léku doplněná o poster, který prezentaci podrobněji rozšířil.

Věříme, že jsme FaF UK důstojně reprezentovali a přiblížili jsme činnost a poslání fakulty i farmaceutů širší veřejnosti. Závěrem bych ráda poděkovala všem studentům a zaměstnancům FaF UK, kteří se na akci podíleli a podporovali ji.

Autorka textu: Mgr.Veronika Pilařová
Autorka fotografií: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS