Farmaceutická fakulta UK přivítala uchazeče o studium na Dni otevřených dveří

16.12.2016

Ve středu 14. prosince 2016 proběhl Den otevřených dveří Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, jež přilákal množství studentů středních škol. 

Pro uchazeče o studium studijních programů Farmacie a Zdravotnická bioanalytika byly připraveny tři bloky přednášek v aule Výzkumného a výukového centra Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

Každou přednášku zahájil doc. PharmDr. Petr Nachtigal, proděkan pro mezinárodní vztahy fakulty, studium v angličtině a studium zdravotnické bioanalytiky. Ve svém vstupu zmínil postavení Univerzity Karlovy v historickém a současném měřítku, představil oba studijní programy a nastínil profil absolventů s širokými možnostmi pracovního uplatnění. Na docenta Nachtigala navázal Marian Golis ze společnosti SCIO, ten přiblížil uchazečům možnosti přijetí absolvováním SCIO testů – konkrétně biologie a chemie, nebo obecných studijních předpokladů. Přednáškové bloky uzavíral David Suchánek a Josef Kunrt ze Spolku českých studentů farmacie, ti představili možnosti mimoškolního vyžití a realizace ve studentské samosprávě.

BBB_4650BBB_4706BBB_4702BBB_4682BBB_4677BBB_4681

Po přednášce byli uchazeči rozděleni do menších skupinek po cca 10 – 15, v nichž se vydali na prohlídky jednotlivých kateder, kde pro ně byly připraveny motivační pokusy a demonstrace výzkumných aktivit.

Po pročtení zpětné vazby jsme rádi, že můžeme poznamenat, že více než 95 % uchazečů o studium shledalo úvodní přednášku přínosnou a že je zaujal připravený program na katedrách. Věříme, že se s návštěvníky Dne otevřených dveří uvidíme u zápisu ke studiu, ať už si vyberou cestu vedoucí přes SCIO testy, klasické přijímací zkoušky nebo svůj excelentní prospěch ze středních škol.

Autor textu: David Suchánek, Spolek českých studentů farmacie
Fotografie: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS