Výsledky XXIII. Studentské vědecké konference

27.04.2015

XXIII. Studentská vědecká konference proběhla ve dvou dnech – ve středu a ve čtvrtek ( 22. – 23. 4. 2015) a to z důvodu velkého množství účastníků. Jsme moc rádi, že se tento rok studentů přihlásilo tolik a věřím, že stejná situace nastane i budoucí rok. Studenti naší fakulty prezentovali výsledky své vědecké činnosti, a to ve třech sekcích – biologické, chemické a sociálně-technologické. Novinkou letos byl externí porotce v každé porotě.

Biologická sekce se konala ve středu v posluchárně A, kde v komisi zasedli doc. Ing. Barbora Szotáková, Ph.D., doc. Ing. Lucie Cahlíková, Ph.D., externí porotce PharmDr. Antonín Libra, Ph.D. ze společnosti Generi Biotech. Všichni tři měli nelehký úkol a to vybrat z 27 studentů, kteří  v oblasti biologie prezentovali a nakonec vybrali tyto vítěze:

1.místo – Valeria Zelinscaia

2.místo – Tereza Dědková

3.místo – Lenka Matoušková

Sekce, která byla ze všech nejpočetnější byla sekce chemických věd, která musela být rozdělena do obou dnů a do které se přihlásilo 37 studentů, jejich prezentace hodnotili porotci PharmDr. Lucie Havlíková, Ph.D., doc. PharmDr. Veronika Nováková, Ph.D., PharmDr. Jan Pavlík, Ph.D. a doc. PharmDr. Kateřina Vávrová, Ph.D. Vítězi v této oblasti se stali:

1.místo – Pavel Čermák

2.místo – Manuela Voráčová

3.místo – Kateřina Plachká

Poslední, ale ne nejméně důležitou byla sekce sociálně-technologických věd, ve které prezentovalo celkem 11 studentů ve čtvrtek v Nové posluchárně a hodnotili je doc. PharmDr. Zdeňka Šklubalová, Ph.D., PharmDr. Magda Vytřísalová, Ph.D., PharmDr. Antonín Svoboda. Radost z výhry měli studenti:

1.místo – Petra Husárová

2.místo – Michaela Šilarová

3.místo – Lada Kotlanová

Cenu za Českou farmaceutickou společnost získal Jakub Mísař, kterému ji předal PharmDr. Josef Malý, Ph.D.

Dva nejlepší studenti z každé sekce postupují do nadnárodního kola, které proběhne 12.5.2015 v Praze ve spolupráci se Zentivou, kde se naši studenti poměří s kolegy z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Univerzity Komenského v Bratislavě a Univerzity veterinárního lékařství a farmacie v Košicích.

Děkujeme všem organizátorům, členům odborné komise, moderátorům jednotlivých sekcí a také účastníkům. Speciální poděkování patří partnerovi Studentské vědecké konference Cayman Pharma s.r.o. (zastoupené PharmDr. Janem Pavlíkem, Ph.D.),  České farmaceutické společnosti ČLS JEP a v neposlední řadě Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy. 

Fotogalerie

IMG_3532IMG_3529IMG_3531IMG_3536IMG_3553IMG_3558IMG_3564SVK2svk3SVK1svk4svk5

Další fotografie na Facebookové stránce SČSF

Autor textu: Eliška Röslerová, Spolek českých studentů farmacie
Autor fotografií: Tomáš Holeček a David Suchánek

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS