Studenti FaF a LF UK z Hradce Králové opět reprezentovali fakulty na tanečních soutěžích

01.06.2015

Již před šesti lety vznikla skupinka lidí, složená ze studentů farmacie a medicíny z různých ročníků, kteří si rádi přijdou zatančit v rámci tělesné výchovy. Nikdo nemohl tušit, jak moc se nám na taneční scéně podaří zazářit. Trénujeme jednou týdně, včetně zkouškového období a každoročně vytvoříme dvě choreografie, se kterými vystupujeme na reprezentačních plesech Farmaceutické fakulty (FaF) a Lékařské fakulty (LF) Univerzity Karlovy v Hradci Králové, abychom ostatním ukázali, co je možné i při tak náročném studiu secvičit.

Při naší první soutěži jsme si dali trefné jméno „Možná white coat Hradec Králové“. Letos jsme se již počtvrté zúčastnili krajské pohárové soutěže v Jilemnici v Podkrkonoší, kam se sjíždí velké množství tanečních skupin, které spolu soupeří v různých věkových kategoriích a disciplínách. Atmosféra je vždy skvělá. S první choreografií zařazenou do Plesových formací s názvem „Charlie“ jsme se umístili na krásném druhém místě a s hip hopovou choreografií „Jak to u nás chodí“ jsme v Show formacích skončili jako čtvrtí.

Soutěž CDO „Dance life tour formace“ region byla pořádána v Hradci Králové dne 21. 3. 2015, odkud obě naše choreografie postoupily na mistrovství Čech konané 3. 5. 2015 v Praze. Rozhodli jsme se vystupovat pouze se skladbou Charlie, udělali jsme spoustu tanečních vychytávek a vše pilně natrénovali. Domů jsme si pak odvezli stříbrné medaile a postup na mistrovství České republiky. Velice si vážíme podpory ze strany našich spolků a fakult, bez které by bylo velice těžké se těchto akcí účastnit.

Video z vystoupení najdete zde: http://youtu.be/8W73rVPQRR4

tanecnicitanecnici2tanecnici3tanecnici4

Autorka: Mgr. Jana Bezoušková Paulů z KTv pro FaF a LF UK v HK

 

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS