Knihovna fakulty v novém zve k návštěvě nejen studenty

22.10.2015

S počátkem semestru zahájila svou činnost i knihovna fakulty v nových prostorách. Nutno říci, že přerod to nebyl vůbec jednoduchý, ba naopak, přinesl s sebou celou řadu nástrah a problémů, ale nakonec snad lze říci, že jsme z daných podmínek vytěžili maximum možného, a pro své uživatele připravili příjemné prostředí, kam se budou rádi vracet. Pravdou je, že náš úspěch či nezdar prověří až čas a případná spokojenost našich čtenářů a uživatelů.

Knihovna získala díky stěhování do jiných prostor zpět svou původní velikost, ačkoliv díky jinému členění stávajících prostor onen přírůstek metrů není tak velkorysý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Studenti nyní mohou využít 3 studovny, kdy v jedné mohou načerpávat vědomosti a získávat potřebné informace, v další mají k dispozici počítače a v poslední mohou relaxovat. Do budoucna plánujeme zpřístupnění balkónů, které letos prošly revitalizací, a jejich potenciál by bylo škoda alespoň z části, za příznivého počasí, nevyužít.

Se studovnami je propojeno výpůjční oddělení, jako tomu bylo v minulosti. Studijní fond knihovny bude v nejbližších týdnech rozšířen, aby více reflektoval aktualizované seznamy doporučené literatury a co nejlépe pasoval na potřeby studentů. Nově je součástí tzv. počítačové studovny fond lékopisů, které je možné studovat pouze v některé ze studoven.

BBB_0836BBB_0848BBB_0852

Nedílnou součástí knihovny je také prodejna skript (č. dveří 927), jenž disponuje novým nábytkem na míru a umožňující účelnější uspořádání. Podrobnější informace o sortimentu prodejny, cenách skript a o otevírací době. Atraktivnost prostor knihovny velmi významně zvýšily nové vstupní dveře a proměna vstupní chodby vedoucí do výpůjčního oddělení a studoven. Některé z limitů prostor nebylo možné překlenout, ale jak už jsem uvedla výše, troufám si tvrdit, že celkový obraz je o poznání malebnější – ostatně není nic snadnějšího než se přijít osobně přesvědčit :-)

Závěrem si dovolím upozornit na novinku v podobě informační brožury nesoucí název „Poprvé v knihovně“, kde najdete veškeré základní informace o knihovně a jejích službách. Pevně věřím, že tak budete moci služby knihovny lépe a plnohodnotně využívat – elektronická podoba brožury. Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Autorem článku je Mgr. Kateřina Klamtová
Autorem fotografií je Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS