Farmaceutická fakulta UK podporuje rozvoj vědy a výzkumu z prostředků EU

25.11.2014

Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy je zapojena do projektů financovaných z prostředků Evropské Unie za účelem podpory vědy, výzkumu a mobility vědecko-výzkumných týmů. Jedním z velmi úspěšných projektů byl i tříletý celouniverzitní projekt Postdoci na UK, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/30.0022, jehož doba realizace končí v prosinci 2014.

V rámci projektu získala fakulta velké finanční prostředky na tříleté pobyty deseti kvalitních českých i zahraničních mladých vědeckých pracovníků, tzv. postdoků v Hradci Králové. Díky zapojení do projektu se velikou měrou posílila mezinárodní spolupráce fakultních akademických týmů a bylo navázáno mnoho nových kontaktů se zahraničními univerzitními pracovišti ve vyspělých zemích EU, s cílem zrychlit a zefektivnit výzkumný proces v oblasti výzkumu a studia léčiv.

Za účasti členů realizačního týmu, vedoucího odboru projektové podpory na UK Ing. Jana Bělonožníka a hlavní manažerky Mgr. Lenky Ondrusové byla k ukončení projektu uspořádána závěrečná odborná konference, na niž byly jednotlivými postdoky prezentovány nové vědecké poznatky v oblasti výzkumu léčiv a diskutovány zkušenosti z dlouhodobých zahraničních stáží a mezinárodních konferencí.

DSC03912DSC03913DSC03915


© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS