Studentka doktorského studia Mgr. Thao Tranová zvítězila v The PARC Awards 2022

01.03.2023

Talentovaní mladí vědci z Centra aplikovaného farmaceutického výzkumu (The Parc), které založila Zentiva ve spolupráci s předními českými univerzitami, byli oceněni každoročními The Parc Awards. V kategorii Student Choice Award zvítězila Mgr. Thao Tranová s projektem „Tablety dispergovatelné v ústech připravené z materiálů získaných technologií sprejového sušení“.

Mgr. Thao Tranová je postgraduální studentka 3. ročníku programu Farmaceutická technologie a členka vědecké skupiny Lékové formy a nosiče léčiv na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy. Pracuje na disertační práci s názvem „Tablety dispergovatelné v ústech“. Její školitelkou je doc. PharmDr. Jitka Mužíková, Ph.D.

f1f2f3

Thao reprezentuje naši fakultu ve vědecko-technologickém klastru PARC (Pharmaceutical Applied Research Center). PARC podporuje vybrané mladé nadané vědecké pracovníky a kombinuje akademický výzkum se zkušenostmi z průmyslové praxe. Thao Tranová prezentuje svou vědeckou práci na sympoziích PARCu vždy s výborným hodnocením.

Mgr. Thao Tranová je hlavní autorkou dvou článků v prestižních farmaceutických časopisech Eur. J. Pharm. Sci. a Pharmaceuticals. V roce 2022 byla také spoluautorkou příspěvků na dvou mezinárodních sympoziích ve Slovinsku a Nizozemsku. Příspěvky vznikly během její zahraniční stáže na Farmaceutické fakultě Jagelonské Univerzity v Krakově.

Přejeme Thao Tranové hodně dalších úspěchů ve vědecké práci.

O centru The Parc

The Parc založila Zentiva s přispěním agentury pro podporu podnikání a investic Czech Invest, a ve spolupráci se třemi akademickými partnery: Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Univerzitou Karlovou a Ústavem organické chemie a biochemie Akademie věd ČR. The Parc poskytuje akademické vzdělání světové úrovně v kombinaci s praktickými průmyslovými a obchodními zkušenostmi pod vedením odborníků z akademického světa i farmaceutického průmyslu. Umožňuje studentům získat postgraduální školení ve farmaceutických vědách týkajících se chemie, farmaceutické technologie, biofarmacie a klinického výzkumu. Výsledky studentského výzkumu jsou často přímo implementovány do reálných produktů uváděných na trh a pomáhají opravdovým pacientům. Ve spolupráci s akademickými partnery po celé Evropě nabízí The Parc také stáže pro studenty a výzkumné výměnné pobyty pod dohledem špičkových vědců. Více informací o The Parc naleznete na www.theparc.eu.

Kompletní výsledky The Parc Awards najdete na webu společnosti Zentiva.

 

Text: doc. PharmDr. Jitka Mužíková, Ph.D.
Fotografie: Archiv Farmaceutické fakulty UK

 

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS