Ocenění za nejlepší poster na konferenci Skin Forum získala Mgr. Anna Nováčková

08.10.2019

Ve dnech 23. a 24. září 2019 se ve francouzském městě Remeš konala mezinárodní konference odborníků z oblasti studia lidské kůže a kožní bariéry Skin and formulation 5th Symposium & 17th Skin Forum. Na letošním kongresu bylo možné, vedle plenárních přednášek a krátkých ústních sdělení, diskutovat nad necelou stovkou plakátových sdělení zaměřených na různé oblasti studia kůže a kožní bariéry, (trans)dermálního přenosu léčivých látek a hodnocení (trans)dermálních přípravků.

Konference se zúčastnili i členové pracovní skupiny Skin Barrier Research Group - Dr. G. Paraskevopoulos, Dr. A. Kováčik, Mgr. A. Nováčková, E. Panoutsopoulou. Hodnotící vědecká komise, složená z organizátorů konference, ohodnotila poster „Glucosylceramide-to-ceramide processing during skin barrier formation studied by monolayers“ naší studentky doktorského studia Mgr. Anny Nováčkové jako nejlepší a udělila mu ocenění.

photo_poster2photo_groupaward

Magistra Anna Nováčková je studentkou čtvrtého ročníku postgraduálního studia oboru Farmaceutická technologie na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové. Studuje význam kožní bariéry i kožních lipidů a rovněž se zabývá (trans)dermálním podáním léčiv.

Text: PharmDr. Andrej Kováčik, Ph.D.
Fotografie: archiv Mgr. Anny Nováčkové

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS