Kateřina Fikarová získala další cenu!

10.12.2018

Mgr. Kateřina FikarovaVe dnech 2. – 7. 12. 2018 se v dalekém Bangkoku v Thajsku uskutečnila XIV. International Conference on Flow Analysis (Flow Analysis 2018). Během závěrečné večeře byly oceněny nejlepší prezentace. Zástupci naší fakulty se radovali z úspěchu Mgr. Kateřiny Fikarové, která získala cenu za 2. nejlepší studentskou přednášku. Ceny předávali prof. Gary Christian, editor časopisu Talanta, a prof. Pawel Kościelniak z Jagelonské Univerzity v Krakově.

Kateřina studuje třetí ročník doktorského programu Farmaceutická analýza na Katedře analytické chemie pod vedením doc. H. Sklenářové a dr. B. Horstkotte v Laboratoři průtokových metod a je také členkou projektu STARSS.

Na konferenci prezentovala svou výzkumnou práci s názvem  „Automatic investigation of the bioaccessibility of phthalates and bisphenol A from microplastics in seawater under flow-through dynamic extraction conditions using an on-line switching valve HPLC system“. Na tomto velmi aktuálním tématu pracovala na zahraniční stáži v rámci projektu STARSS na University of Balearic Islands ve Španělsku v laboratoři prof. Manuela Miró, který je strategickým partnerem projektu STARSS a hostujícím profesorem UK.

Konference Flow Analysis 2018 se letos účastnilo 218 zástupců z 21 zemí.

Radost z úspěchu je o to větší, že je to již její druhá cena za prezentaci na mezinárodní konferenci. V loňském roce získala cenu za nejlepší poster na konferenci ICFIA 2017, která se konala v Petrohradě v Rusku.

Kateřině gratulujeme a přejeme hodně dalších vědeckých úspěchů!

Text a foto: PharmDr. Ivana Horstkotte Šrámková, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS