Profesor Jaroslav Květina získal Cenu dr. Františka Ulricha

31.03.2016

Cena dr. Františka UlrichaMěsto Hradec Králové zná držitele svých výročních cen za rok 2015. V Muzeu východních Čech převzaly 30. března 2016 výroční ceny osobnosti, které v loňském roce dosáhly mimořádných úspěchů ve své činnosti v oblasti kulturní, sportovní a vědecké. Po dvou letech byla udělena opět Cena dr. Františka Ulricha.

Cena dr. Františka Ulricha náleží prof. Jaroslavu Květinovi. Profesor Květina je zakladatelem Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, záběr jeho práce je široký, je těžké vyjmenovat všechny jeho úspěchy. Nelze opomenout alespoň jeden úspěch za všechny, kterým je vytvoření koncepce klinické farmacie spočívající v uplatnění farmaceutů jako odborníků na farmakoterapii v celé široké oblasti zdravotnictví. Prof. Jaroslav Květina působí stále jako vysokoškolský pedagog, ale i jako vědec. Jeho práce přispěla ke zviditelnění města Hradec Králové ve světě.

Cena dr. Františka Ulricha je udělována za celoživotní dílo významného kulturního, vědeckého, sportovního nebo společenského významu, které má významný přínos městu Hradec Králové a přispělo k mimořádné propagaci města nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Fotografie

DSC_0941DSC_8831DSC_8838

Fotografie: Magistrát města Hradec Králové

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS