Sportovní cena primátora města Hradec Králové se poprvé ocitla na Farmaceutické fakultě UK

27.03.2014

Dne 26. března byly udíleny Ceny města Hradec Králové. Slavnost se odehrála v poněkud netradičním prostředí sportovní haly v Třebši, nicméně hradečtí sportovci a organizátoři vytvořili velmi hezké a příjemné prostředí.

Na Sportovní cenu byla nominována celá řada vynikajících hradeckých sportovců. O konečném umístění, resp. o tom, kdo tuto cenu získá, rozhodlo na svém posledním zasedání zastupitelstvo města. Hlasování bylo víc než dramatické, neboť nestačilo jediné kolo. V dalším však s převahou získala toto prestižní ocenění Mgr. Kateřina Lišková. Je pravdou, že na jejím úspěchu nemá přímou zásluhu naše fakulta, nicméně, alespoň v posledních letech se snažila paní magistře vytvořit podmínky pro trénink. Jsme velice rádi, že představitelé naší fakulty jsou úspěšní nejen ve vědě, ale také ve sportovních aktivitách. O Studentské ceně primátora města Hradec Králové, kterou získala PharmDr. Anna Jirkovská, Ph.D. si můžete přečíst v tomto příspěvku.

Mgr Lišková se, jako handicapovaný sportovec, věnuje plavání. Získala stříbrnou medaili na paralympiádě v Sydney, v roce 2001 se stala mistryní Evropy v polohovém závodě štafet a v roce 2006 v Durbanu (JAR) obsadila druhé místo v disciplíně 200 m kraul. Nakonec, v loňském roce obsadila 2. místo na mistrovství světa v Montrealu, tentokrát na 50metrové znakařské trati. Záznam jejího úspěchu v Montrealu se můžete podívat na oficiálních stránkách Swimming World Championships.

IMG_2278a

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS