Musíme ukázat, co dokážeme a navenek být jednotní, říká klinický farmaceut a docent hradecké farmaceutické fakulty Josef Malý

Zdroj: zdravotnickydenik.cz | Datum zveřejnění: 24.01.2022


doc. Malý

Minulý týden byl po výběrovém řízení znovu potvrzen vedoucím Katedry sociální a klinické farmacie Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. Docent PharmDr. Josef Malý, Ph.D., má ovšem také přímý kontakt s praxí, protože současně pracuje na částečný úvazek na Oddělení klinické farmacie Nemocniční lékárny v pražské Fakultní nemocnici Motol.  

Studium farmacie by doporučil všem, kteří chtějí porozumět léčivům ze všech úhlů pohledu a současně je láká poměrně široké a stále dobré uplatnění na trhu práce. Je si však vědom, že je to obor, který potřebuje zlepšit svůj obraz u laické i odborné veřejnosti. Začít musejí farmaceuti u sebe. Třeba tím, že se více zaměří na kvalitní dispenzaci léčiv, nebo, že nebudou svoji erudici snižovat neracionálním doporučováním terapeutických přístupů bez dostatečné evidence. Důležitý je maximální důraz na odbornost při každém kontaktu s pacientem a ostatními zdravotníky, zdůrazňuje docent Malý. Hovořili jsme s ním nejen o budoucnosti farmacie, ale také o tom, jak se změnila její výuka v posledních letech a co se naučí studenti na fakultním trenažeru.

Přečtěte si celý článek

Foto: zdravotnickydenik.cz

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS