Potraviny zpomalující stárnutí. Které to jsou a co všechno dokáže strava v našem životě ovlivnit

Zdroj: Český rozhlas Hradec Králové | Datum zveřejnění: 22.09.2021


Stárneme od chvíle, kdy se narodíme, ale kde je ta hranice, kdy tělo přestane sílit a jde to tím opačným směrem? Je to do jisté míry individuální, ale můžeme říci, že taková druhá fáze stárnutí, kdy se zpomaluje řada fyziologických funkcí, nastává po čtyřicátém, někde po padesátém roku života. Vše je do jisté míry geneticky dáno.

Doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D. z Farmaceutciké fakulty Univerzity Karlovy hovoří v naší radioporadně na téma: stárnutí a potraviny zpomalující tento proces.

Celý rozhovor s fotografiemi najdete na webu Českého rozhlasu.

© 2022 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS