Ceny ministra zdravotnictví za výzkum

Zdroj: Lidové noviny | Datum zveřejnění: 21.12.2016


PRAHA Hned pět výzkumných týmů obdrželo cenu ministra zdravotnictví za zdravotnický výzkum.
Ocenění získal tým, který vedla Běla Bendlová z Endokrinologického ústavu v Praze, za studium genetických změn u nádorů štítné žlázy. Ze stejného pracoviště je i Hana Zamrazilová, jež za svou pracovní skupinu získala cenu za výzkum vlivu prostředí a chování na riziko obezity u dospívajících.
Skupina vedená Stanislavem Kmochem z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy byla oceněna za využití nových metod analýzy genomu ve studiu molekulární podstaty vzácných geneticky podmíněných onemocnění. Ze stejné fakulty je i Robert Jech, který s kolegy získal ocenění za projekt léčby mimovolního stahování svalů.
Cenu si odvezl také Ondřej Slabý z Masarykovy univerzity – Středoevropského technologického institutuv Brně, který s kolegy vytváří diagnostiku nádoru tlustého střeva a konečníku.
Ministr zdravotnictví udělil rovněž pět čestných uznání, a to Šárce Pospíšilové z Masarykovy univerzity – Středoevropského technologického institutu, Robertu Holajovi ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, Jaroslavu Hrabákovi z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni, Jarmile Vinšové z Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové a Evženu Amlerovi z Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze.
 

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS