Pyl a propolis – jejich význam a biologické účinky

Přednáška

V rámci pilotáže nově tvořeného kurzu celoživotního vzdělávání s názvem Využití vegetabilních (zejména zelených) zdrojů v prevenci a terapii chorob v rámci projektu Zelené dovednosti na UK, reg. č. NPO_UK_MSMT-2114/2024-4 se uskuteční přednáška doc. PharmDr. Miloslava Hronka, Ph.D.:

Přednáška pro širokou veřejnost:
Pyl a propolis – jejich význam a biologické účinky

Přednáška je určena široké veřejnosti. Pro všechny zájemce o přírodní produkty a jejich využití ve výživě a terapii, včetně odborné i laické veřejnosti. Přednáška se zaměřuje na dva klíčové produkty včelí činnosti – pyl a propolis. Nabízí hluboký vhled do jejich chemického složení, biologických vlastností a terapeutického využití.

Termín a místo konání

  • 3. 4. 2025 od 17:30 hod.
  • Posluchárna C, Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy,
    Ak. Heyrovského 1203, Hradec Králové - mapa
  • Přednášku je možné sledovat také online
  • Přednáška je zdarma

Hlavní témata přednášky

Přednášející: doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D.

  • Pyl: Historie jeho využívání, fermentace v úlu (perga) a jeho bohaté chemické složení. Představí se role pylu jako výjimečné funkční potraviny s antioxidačními, antimikrobiálními a imunostimulačními vlastnostmi.
  • Propolis: Sběr a tvorba této přírodní pryskyřice, její komplexní složení a široké využití v moderní i tradiční medicíně, včetně přípravy propolisové tinktury.
  • Biologické účinky: Antioxidanty, imunomodulace, antibakteriální a detoxikační vlastnosti obou produktů. Speciální pozornost je věnována jejich terapeutickým aplikacím, včetně podpory kardiovaskulárního zdraví a prevence nádorů.

Jak se přihlásit na online formu

Registrace na on-line formu je možná do 3. 4. 2025 do 14:00 hod.
Odkaz na přednášku v prostředí MS TEAMS bude zaslán 3. 4. do 16:00 hod.

Přihláška - online forma

Organizátoři a kontakt:

 

EU

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS